Sebzeli tavuk
Tencereye margarini koyun. Sırasıyla doğranmış soğanı, patatesi ve havucu kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavukları da ilave edin. Doğranmış sivri biberleri ekleyin. Tavuklar iyice pişince küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatarak beş-altı dakika pişirin.
Mercimekli salata
Mercimeğe su ekleyip beş dakika kaynatın. Altını kapatıp üzerine bir su bardağı soğuk su ekleyip süzün. Yeniden tencereye alıp suyla haşlayıp süzün. Pirinci, diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Mercimeğin üzerine pirinç, mısır, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış yeşillikler, doğranmış taze soğan, kimyon ve tuz ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Karışık komposto
Erikleri, üzümleri ve kayısıları yıkayıp tencerenin içine yerleştirin. Üzerine şekeri dökün. Tarçın ve suyu da üzerine ekleyip karıştırın. Meyveler yumuşayana kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.