Zeytinyağlı karnabahar
Soğanları soyup bütün olarak zeytinyağında soteleyin. Havuç ve patatesleri doğrayın. Önce havuçları, sonra patatesleri soğana ekleyip bir-iki dakika daha soteleyin. Suyunu ilave edip pişmeye bırakın. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları, tuzlu ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp sebzelere ekleyin. Kesme şekeri ve tuzu da ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Tarçınlı tavuk
Tavuğu tencereye koyup su ekleyin. Soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyip haşlayın. Tavuğu tencereden alıp suyunu süzün. Bir kapta zeytinyağı, tarçın ve karabiberi karıştırıp tavuğun her tarafına sürün. Tavuğu yağlanmış tepsiye koyup fırında pişirin. Fırından alıp üzerine parça parça tereyağı koyun.
Meyveli turta
İçi için:
Tereyağı, ceviz içi, pudra şekeri, un ve meyve suyunu yoğurup merdane yardımı ile açın. Bir fırın kabına dilimlenmiş elma ve armudu dizip üzerine şeker serpin. Açtığınız hamuru meyvelerin üzerine kapatıp 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın, üzerine tarçın serpin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.