Bugün ne pişirsem?
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, kıyılmış ceviz ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan yuvarlaklar yapıp önce yumurta akına, sonra toz şekere bulayarak tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp üzerine tarçın serpin.
Lahana sarma
Rendelenmiş soğan, pirinç, kıyılmış yeşillikleri karıştırın. Üzerine kıyma, salça, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Lahanayı 10 dakika kadar haşlayıp yapraklarını ayırın. Lahana yapraklarını kıymalı harçla küçük küçük sarıp tencereye dizin. Üzerine çok az su ekleyerek pişirin.
Sebzeli mücver
Patatesi bir kabın içine rendeleyin. Üzerine rendelenmiş havuç, soğan ve peyniri ilave edin. Karnabaharı doğrayıp karışıma çiğ olarak ekleyin. Baharatları, kıyılmış maydanozu, yumurtayı ve unu ekleyip karıştırın. Bir tavada yağ kızdırın, harçtan kaşık kaşık dökerek iki yüzünü de kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.