Baklava yufkasında balık
MALZEMELER
BULGUR KÖFTESİ
Bulguru şişmesi için bekletin. Rendelenmiş soğan, un, tuz ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Karışımdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Parmağınızla ortasına bastırın. Tuz ilave edilmiş kaynar suyun içinde dört dakika haşlayıp süzün. Salça, rendelenmiş domates ve ezilmiş sarımsağı kavurun. Üzerine suyu ekleyerek kaynatın. Köftelerin üzerine sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER
SOSU İÇİN:
Su ve salebi bir kaba alıp karıştırdıktan sonra ocağa koyun. Başka bir kapta süt ve nişastayı karıştırıp ocağa koyun. Her iki karışımı da orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Beşer dakika kaynattıktan sonra iki karışımı birbirine ekleyin. Üzerine toz şeker ve kırılmış çikolatayı da ilave edin. Beş dakika daha pişirip ocaktan alın. Servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.