Pekmezli tavuklu makarna
Tavuk etini haşlayıp didikleyin. Makarnayı haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Arpacık soğanları tereyağında hafif rengi dönene kadar soteleyin. İçine pekmez ve toz şeker ilave edin. Karamelize olana dek kavurun. Üzerine tavuğu ekleyip bir dakika kadar kavurmaya devam edin. Harcı makarnanın üzerine boşaltıp servis yapın.
Taze soğanlı poğaça
Taze soğanı ve maydanozu kıyın, içine yoğurt, sıvı yağ, mısır unu ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine yumurtaları ekleyip yumuşak bir hamur olana dek yavaş yavaş un ekleyip yoğurun. Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp yuvarlayın. Tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında pişirin.
Domatesli semizotu salatası
Domateslerin üst kısımlarını kesip içlerini oyun. Semizotunu yıkayıp doğrayın. Semizotunu, rendelenmiş sarımsakları, küçük doğranmış salatalıkları, limon suyunu, tuzu ve kırmızı biberi bir kapta karıştırın. Karışımı domateslerin içine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Servis tabağına alarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.