Elma dolması
MALZEMELER
MİLFÖY PASTA
Milföy hamurlarından yuvarlaklar kesip tepsiye dizin ve kızarıncaya kadar pişirin. Çıkartıp ortasına bastırarak çukurlaştırın. Süt, un ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuyunca içine toz kremşantiyi ekleyip karıştırın. Kremayı milföylerin üzerine dökün. Dilediğiniz şekilde süsleyin.
MALZEMELER
KREMASI İÇİN:
PATATES BEĞENDİ
Soğanı kavurun. Üzerine eti koyup pişirin. Sivri biberi ilave edin. Biber kavrulunca salça, limon suyu ve unu ekleyip kavurun. Üzerine su, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Patatesleri haşlayıp ezin. Ilık süt, muskat, kalan tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Boza kıvamına gelince kaşar peyniri ilave edin ve eriyince ocaktan alıp servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.