İncirli çikolatalı kurabiye
İncirleri yumuşaması için üç dakika sıcak suda bekletip ince ince kıyın. Üzerine kalan tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Biraz ele yapışacak bir harç elde edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
Pastırmalı mantı
Rendelenmiş soğan ve kıymayı karıştırın. Salça, sarımsak ve maydanoz ekleyerek yoğurun. Yumurta, süt ve unu sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru açıp bardak ağzıyla yuvarlaklar kesin. Ortasına harçtan koyup yarım daire şeklinde katlayın, kaynayan tuzlu suda haşlayın. Yoğurt ve kavrulmuş pastırmayla servis yapın.
Pancarlı humus
Akşamdan ıslattığınız nohutları haşlayın. Pancarların kabuklarını soyup haşlayın. Nohut, tahin, pancar, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu blenderde çekin. Nohut taneleri, limon dilimleri ve nane yaprakları koyup servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.