Bugün Ne Pişirsem?
Tavuk butlarının derilerini çıkarın. Üzerine su ve tuz ekleyerek daha iyi pişmesi için bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp una bulayın. Yumurta akı ve sütü çırpın. Cipsleri ufalayın. Tavuğu önce yumurtalı karışıma, sonra cipse bulayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
Kaymaklı ayva tatlısı
Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Daha sonra çekirdekli kısmı temizleyin. Ayvaları tencereye koyup üzerine limon suyu dökün. Ayvanın çekirdeklerini, şekeri, suyu ve karanfili üzerine ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra ayvaları servis tabağına alıp üzerine tencerede kalan suyu gezdirin. Kaymakla servis yapın.
Pırasa mücveri
Pırasaları yıkayıp ince kıyın. Üzerine bir su bardağı su ekleyerek 20 dakika haşlayın, sonra süzün. Üzerine yumurtaları kırıp karıştırın. Ufalanmış peyniri, unu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıvı yağı kızdırın. Daha sonra harçtan kaşıkla parçalar alarak kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.