Ispanak salatası
MALZEMELER
KARNABAHAR KÖFTESİ
Karnabaharı ayırıp, saplarını kesip tuzlu, limonlu suda haşlayın. İyice süzüp, geniş bir kaba alıp çatalla ezin. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, un, karabiber, kekik, kimyon ve tuz ekleyin. Yoğurup yarım saat buzdolabında bekletin. Ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri şehriyeye bulayın. Kızartıp servis yapın.
MALZEMELER
BEZELİ PASTA
Yumurta, şeker ve unu bir tencereye koyup sütü yavaş yavaş ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Soğumasına yakın vanilyayı, tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kekleri meyve suyu ile ıslatın. Arasına ve üzerine kremayı sürün. Arzu ettiğiniz meyve ve bezeyle süsleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.