Kurutulmuş taze fasulye
Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp 15 dakika haşlayarak süzgeçten geçirin. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine fasulye, salça, kuru domates ve sarımsak ilave edip beş dakika sote edin. Üzerini geçecek kadar su, tuz ve kesme şeker ekleyin. Orta ateşte 45 dakika pişirin.
Çekirdekli galeta
Tereyağı, sıvı yağ ve bir miktar unu yoğurun. Yumurtanın sarısı, kabartma tozu ve bir miktar daha un koyup yoğurun. Unlanmış tezgahta açın. Yumurtanın akını çırpıp hamurun üzerine sürün. Üzerine ay çekirdeği döküp elinizle bastırarak ay çekirdeğini hamura yedirin. Galeta şekli verip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
İncirli pasta
Süt, un, toz şeker, kakao, nişasta ve margarini kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Haşlanıp doğranmış incir, ufalanmış bisküvi ve ince kıyılmış cevizi karıştırın. Hazırladığınız harcı ıslatılmış bir kaseye bastırın. Bir gece dolapta bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.