Havuç köftesi
MALZEMELER
PEYNİRLİ PİDE
Un, maya ve tuzu harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Bu hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. İç malzemeleri için ıspanağı yıkayıp yapraklarını ince kıyın. Üzerine lor peynirini ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları elinizle ya da merdaneyle açın. İç malzemeyi ortasına yerleştirin. Üzerine parçalara ayrılmış tereyağı koyun. Tepsiye dizip 25 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
PEKMEZLİ PASTA
Unu, pekmezi ve sütü tencereye alıp iyice özleşene kadar karıştırın. Daha sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek kaynatın. İri kıyılmış cevizi de ekleyip karıştırmaya başlayın. Islatılmış cam bir tepsiye dökün, sıcakken üzerine Hindistan cevizi yayın. Buzdolabında birkaç saat soğutun. Üzerini cevizle süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.