Pancarlı kuzu kapama
MALZEMELER
FINDIKLI MUFFİN
Bir kabın içinde çekilmiş fındığı, toz şekeri, unu ve yumurtaları iyice karıştırın. Ardından kabartma tozunu ilave edin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi küçük kağıt kalıpların içine yarıya kadar döküp üzerlerine birer tane fındık koyun. Tepsiye dizip üzerlerine kakao serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER
PIRASA ÇORBASI
Pırasaların başını kesip, temizleyin. Küçük küçük doğrayın. Tencereye alıp üzerine su ekleyin. İyice haşlayın. Tel süzgeçten geçirip iyice ezin. Pırasaları tekrar haşlama suyuna alıp biraz bekletin. Bu arada ayrı bir tencerede margarini eritin. Unu ilave edin. Hafif sararana dek kavurun. Üzerine pırasalı karışımı ilave edin. Tuzunu ekleyin. Unun topaklanmaması için iyice karıştırın. Beş dakika daha pişirip servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.