Biftek sarması
MALZEMELER
BALKABAKLI TATLI
Şeker ve suyu kaynatın. Balkabağını robottan geçirin. Ceviz, toz şeker ve tarçın ekleyip kısık ateşte kabak yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Yufkayı yayıp 12 adet üçgen parçaya kesin. Geniş kısmına soğuyan iç harçtan koyup sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın ve soğuk şerbete atın.
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
SOSLU BÖREK
Kıymayı kavurun. Üzerine rendelenmiş soğan, patates, tereyağı ve baharatları ekleyip karıştırın. Uzun kesilmiş yufkalara iç harcı paylaştırıp istediğiniz şekilde sarıp tepsiye dizin. Fırında pişirin. Sosu için; sıvı yağ, rendelenmiş domates, dövülmüş sarımsak ve salçayı beş dakika pişirin. Böreklerin üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER
SOSU İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.