Dereotlu kereviz çorbası
Kabuklarını soyup kerevizi rendeleyin. Üzerine limon suyunu sıkın. Unu tereyağında iki dakika kavurun. Sütü ve kerevizleri ilave edin. Suyu koyup kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. İnce doğranmış dereotu katarak karıştırın.
Şekerlemeli toplar
Muzu rendeleyip derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri koyun. Yarım su bardağı süt ve benmari usulü eritilmiş çikolatayı da ekleyip yavaş yavaş iyice karıştırın. Eğer çok cıvık olursa birkaç tane daha bebe bisküvisi ekleyebilirsiniz. Elinizle yuvarlayıp küçük küçük toplar yapın. Pasta şekerine bulayıp servis yapın.
Hindili börek
Küp doğanmış hindiyi zeytinyağında soteleyin. Küp doğranmış sebzeleri ve baharatları ekleyip sebzeler pişene dek soteleyin. Yağlanmış tavaya bir adet yufkayı parçalayarak yerleştirin. Üzerine ılınmış harcı yayın. Kalan yufkayı da parçalayıp üzerine yerleştirin. Orta ateşte önlü arkalı pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.