Sebzeli balık
MALZEMELER
KAYISILI PİLAV
Küp doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine dolmalık fıstık ilave edip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Doğranmış kayısı, kuşüzümü, şeker, tarçın, tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Pirinci yıkayıp iri kıyılmış cevizle birlikte tencereye ilave edin. Birkaç dakika yüksek, daha sonra kısık ateşte pirinç suyunu çekene dek pişirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
PATATES ÇORBASI
Patatesleri çok küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye tereyağını koyup kıyılmış soğanı ve patatesleri koyup dört dakika kavurun. Üzerine unu serpin ve sütü ekleyip karıştırın. 15 dakika kaynatın. İnce kıyılmış kıvırcık salatayı patatesler pişince içine ilave edin. Baharatını koyup servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.