Sarımsaklı pirinç çorbası
MALZEMELER
KOLAY PERDE PİLAVI
Dolmalık fıstıklar, rendelenmiş soğan, kuş üzümü ve kabuk tarçını tereyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Et suyu, şeker, baharatlar ve rendelenmiş domatesi ekleyip pişmeye bırakın. Bir fırın kabına yufkaları dizin. Az pişen pilavı da yufkanın içine koyup, dereotunu ve fıstıkları ekleyip sarkan yufkaları üzerine kapatın. 30 dakika fırında pişirin.
MALZEMELER
KAYISILI KURABİYE
Yağları, pudra şekerini ve vanilyayı karıştırın. Hamur yumuşak oluncaya kadar un ilave ederek yoğurun. Hamurdan parçalar kopartın ve elinizle bastırıp inceltin. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Kayısıların üzerine çok az su koyun, kısık ateşte 10 dakika pişirip soğutun. İki adet kurabiyeyi, aralarına kayısı püresinden koyarak yapıştırın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.