Portakal soslu krep
Sos için:
Krep için tüm malzemeyi çırpın, tel süzgeçten geçirin. Yağlanmış tavaya birer kepçe dökerek arkalı önlü pişirin. Portakallı sos için; malzemeleri bir tencereye koyun ve şeker eriyene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra iki-üç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Kreplerin üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
Kapalı pide
İçi için:
Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp oval açın. Çiğ kıyma, rendelenmiş soğan ve domatesi karıştırıp hamurlara paylaştırın ve kapatın. Pideleri tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Sıcakken üzerine tereyağı sürün.
Çılbırlı çorba
Brokoliyi kıyıp yağda kavurun. Üzerine un ve sütü ekleyip pişirin. Rendelenmiş patates ve suyu koyup 20 dakika kaynatın, maydanoz ve köri koyup blender'dan geçirin. Tencerede suyu kaynatıp sirke koyun, yumurtaları kırın. Beyazları pişince kaselere koyduğunuz çorbanın içine koyun.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.