Cipsli kereviz topları
Cipsleri ufalayın. Kerevizi soyup rendeleyin ve limon suyu ekleyin. Üzerine sarımsak, yoğurt, kıyılmış dereotu, rendelenmiş beyaz peynir, gravyer
MALZEMELER
Kuru kabak tatlısı
Kabağı soyup irice doğrayın, üzerine şekeri döküp kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca içine karanfil, tarçın ve limon suyunu ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen kabakları fırın kabına dizin, 15 dakika kadar fırınlayın. Üzerine dövülmüş ceviz serperek servis yapın.
MALZEMELER
Fındıklı kurabiye
Fındık, ceviz, şeker ve limon kabuğunu karıştırın. Üzerine yumurta akı, tarçın, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip akışkan olan bir karışım elde edin. Yağlı kağıt serili bir tepsiyse dökün. 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Üzerlerine erimiş çikolata sürüp iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın ve soğutun. Üzerine de erimiş çikolata dökün.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.