Mantar kurabiye
MALZEMELER
KURU PATLICAN DOLMASI
Patlıcanları kaynayan tuzlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates ve ince doğranmış biberleri yoğurun. Pirinç ve baharatları ekleyip harmanlayın. Bu harcı patlıcanların içlerine doldurup tencereye dizin. Üzerine sıvı yağ gezdirin. Dolmaların yarısına gelecek kadar su ekleyerek pişirin.
MALZEMELER
PEYNİRLİ KARNABAHAR
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın. Unu yağda kavurup sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp peyniri ve baharatları ekleyin. İyice soğuyunca, çırpılmış yumurtaları ekleyip karıştırın. Karnabahar çiçeklerini sosa bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.