Pirinçli brokoli
Brokoliyi çiçeklerine ayırıp haşlayın. Soğuk suya atıp süzün. Pirinci, 30 dakika haşlayıp süzün. Havuç, biber ve pancarı jülyen doğrayın. Su, sirke ve tuzla 15 dakika haşlayın. Soğuduktan sonra tüm sebzeleri bir kaba alın, üzerine pirinci ekleyin. Sirke, zeytinyağı, soya sosu, toz şeker ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Sütlü patates
Patatesleri soyup halkalar halinde doğrayın. Üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin ve yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarımsak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Zeytinli bazlama
Patatesleri soyup halkalar halinde doğrayın. Üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin ve yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarımsak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.