Zeytinyağlı pırasalı ıspanak
Bademleri tereyağında kavurun. Pırasaları ince ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Üzerine su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine irice doğranmış ıspanakları ekleyip pişirin. Üzerine bademleri ekleyerek ılık olarak servis yapın.
Kuskuslu börek
Kuskusu bol suda haşlayıp süzün. Ilınınca kıyılmış maydanoz, dereotu ve soğan, ezilmiş peynir, tuz ve karabiberle karıştırın. Sıvı yağ ile suyu karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp bu karışımla ıslatın. Üzerine bir yufka daha koyup sekiz adet kare oluşturacak şekilde kesin. Kuskuslu malzemeyi karelerin üzerlerine koyun. Katlayıp tepsiye dizin. Üzerine sulu sıvı yağı gezdirip fırında pişirin.
Karnabaharlı pilav
Pirinci kavurun. Su ve tuz koyup pişirin. Başka bir tencerede soğanı ve sarımsağı bir çorba kaşığı tereyağında kavurun. Üzerine salça ve ince kıyılmış karnabaharları koyup karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ilave edip karıştırıp ocaktan alın. Karnabaharlı karışımı servis tabağına koyun, üzerine pilavı döküp bastırın, ters çevirerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.