Bademli kurabiye
MALZEMELER
YAPRAK SARMA
Yaprakları kaynayan suda haşlayıp soğuk sudan geçirin. Soğanları rendeleyin, zeytinyağında kavurun. Üzerine salça, ezilmiş sarımsak ve baharatları koyup karıştırın. Bulguru, mercimeği ve üzerini geçecek kadar su koyup çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Suyunu çekince yaprakları bu harçla sarın. Dolmaları tencereye dizin, üzerine biraz zeytinyağı ve az su koyup bir tabak kapatın. Kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
BASTON GALETA
Mayayı ılık sütte beş dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, tuz ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurup 20 dakika dinlendirin. Hamurdan, cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle uzun çubuklar yapın. Yumurta akına bulayarak her tarafına sürün. Ay çekirdeği ve susam serpin, yuvarlayarak yapışmalarını sağlayın. Fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.