Perde pilavı
Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup dinlendirin. Tavuğu haşlayıp etlerini didin. Bademlerin kabuklarını soyup kavurun. Pirinci kavurun, tavu
MALZEMELER
Hamuru için:
Peynirli salata
Yeşillikleri yıkayıp süzün. İri parçalar halinde servis tabağına alın. Labne peynirini çırpın, içine zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsak, nane ve toz biberi ekleyip karıştırın. Bu sosu yeşilliklerin üzerine döküp bekletmeden servis yapın.
MALZEMELER
Balkabaklı pasta
Kabakların üzerine toz şeker ve su ekleyerek pişirin. Suyunu süzüp püre yapın. Pandispanyayı sütle ıslatın. Servis tabağına pandispanyanın alt tabanını yerleştirin ve üzerine pürenin yarısını yayın. Cevizi serpin ve diğer pandispanyayı kapatın. Kalan püre ile her tarafını kaplayın. Kenarlarını Antep fıstığı ile süsleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.