Kereviz pane
Kerevizleri halka halka doğrayın. Su ve limon suyu ekleyerek 20 dakika haşlayıp kurulayın. Bir kaba un, pul biber, karabiber ve tuz koyup karıştırın.
MALZEMELER
Tuzlu çörek
Yumurta, tereyağı, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın, kuru malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Son olarak kuru maya ekleyip hamurdan yuvarlak şekiller yapın ve tepsiye dizin. Tepside 20 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 190 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Kurabiyeli muhallebi
Süt ve toz şekeri karıştırıp ısıtın. Unu tereyağında kavurup üzerine şekerli sütü dökün. Kakaoyu ekleyin ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alıp, içine dövülmüş acıbadem kurabiyesi ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Bu karışımı kuplara pay edip buzdolabında soğutun.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.