Limonlu şinitzel
Tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa bulayın ve zeytinyağında kızartın. Sebzeleri uzun ince doğrayın. Fırın tepsisine tüm sebzeleri yerleştirin, 200 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişirin. Sebzeleri ve şinitzeli servis tabağına koyun. Şinitzelin üzerine parçalara ayrılmış tereyağı ve limon dilimleri koyarak servis yapın.
Havuç salatası
Rendelenmiş havuçları, şekeri ve yağı beş dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine mayonez, yoğurt ve tuz ilave edip karıştırın. Limon suyunu ve zeytinyağını üzerine ekleyip harmanlayın. Servis tabağına koyup maydanoz yaprakları ve siyah zeytinle süsleyin.
Otlu mısır ekmeği
Taze soğanları ve dereotunu çok ince kıyın. Suyu kaynatın, mısır ununu karıştırarak yavaşça dökün. Koyulaşmaya başlayınca içine tereyağını ve doğranmış yeşillikleri ekleyip ocaktan alın. Tuz ve kekiği de içine ekleyin. Karışımı yağlanmış ve un serpilmiş fırın kabına boşaltıp 190 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.