Maydanozlu tavuk
MALZEMELER
ZEYTİNLİ PİZZA
Mayaya süt, şeker ve tuz ekleyip bekletin. Üzerine un ve gerekirse az su ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Üzerine zeytinyağı döküp 30 dakika mayalandırın. Kabaran hamura şekil verip üzerine salçalı suyu sürün. Çekirdekleri çıkarılmış zeytin, peynir ve mısırları üzerine yerleştirin. Fırında pişirin.
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
ISPANAK EZMESİ
Ispanağı ince ince kıyın. Taze soğanı, maydanozu ve naneyi de çok ince kıyın. Tavanın içine zeytinyağını döküp kızdırın. İçine ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Sarımsakların kokusu gidince tavadan alın. Yeşillikleri tavaya koyup yaklaşık 10 dakika kavurun, ocaktan alıp çatalla ezin. İçine haşlanmış buğdayı da ekleyip soğutun. Servis tabağına alıp üzerine limon sıkın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.