Çikolata keyfi
MALZEMELER
KIYMALI KARALAHANA
İnce kıyılmış lahanaları tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Bir tencerede soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. Bir-iki dakika sonra pirinci de koyup kavurun. Pirinçler beyazlamaya başlayınca kıyılmış biber ve salçayı ekleyin. Birkaç dakika sonra lahanaları ve barbunyaları koyun. Kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
PİRİNÇ SALATASI
Pirinci 2.5 su bardağı suda kaynatıp beş dakika bekletin. Çatalla karıştırın. Ayrı bir yerde limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları iyice çırpın. Pirinci de bu sosa ekleyip ezilmesin diye silkeleyerek karıştırın. İçine kıyılmış yeşillikleri ve küp doğranmış portakal dilimlerini ekleyip karıştırın. Yer fıstıklarını ekleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.