Mantar dolması
MALZEMELER
ŞERBETLİ GEVREK
Şerbeti hazırlayın. Bir tencereye su, yağ ve şekeri koyun. Şeker eriyince içine unu ekleyip hamur haline getirin. Yumurtaları teker teker ekleyip hamura yedirin. İrmik ve nişasta ekleyip karıştırın ve sıkma torbasına alın. Bir tavaya yağ koyun, soğuk yağın içine karışımı sıkıp pişirin. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atın
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
İNCİRLİ İÇ PİLAV
Dolmalık fıstığı kavurun. Kuşüzümünü ve inciri sıcak suda yarım saat bekletin. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun, pirinci ekleyin. Üzeri ni geçecek kadar sıcak su, kuş üzümü, fıstık ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp kıyılmış dereotu ve doğranmış incirleri ilave edin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.