Kuru sebzeli çorba
Kuru sebzeleri küçük doğrayıp 10 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Tereyağını bir tencereye koyup sebzeleri bir-iki dakika sote edin. Daha sonra salça ve unu ilave edin. Unun kokusu gidene kadar kavurun. Tencereye sıcak su ilave edin. Pirinç, karabiber, tuz ekleyip sebzeler ve pirinç yumuşayana kadar pişirin.
Havuç tatlısı
Üzerine:
Havuçları temizleyip üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Ilındıktan sonra rendeleyin. Toz şeker, vanilya ve nişastayı bir su bardağı suda eritin. Havucu koyarak koyulaşana dek pişirin. Dövülmüş yer fıstığını ekleyip ocaktan alın. Cam bir kaba döküp buzdolabında soğutun. Hindistan cevizi ve limon kabuğu rendesi karışımı serpin.
Pilav üstü mercimek
Pirinci kavurun. Rengi dönünce rendelenmiş soğan ve sarımsağı da ekleyip suyunu verin. 20 dakika kadar pişirin. Salçayı ve bir taşım haşlanıp suyu dökülmüş yeşil mercimekleri tereyağında üç dakika kadar kavurun, su ekleyerek mercimekler pişip suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın üstüne mercimeği koyarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.