Üzümlü fındıklı kurabiye
MALZEMELER
KARALAHANA EZMESİ
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşlayın. Lahanaların saplarını ve ortasındaki kalın kısımları çıkarıp kıyın ve 15 dakika haşlayın. Ayrı bir tencerede altı su bardağı su kaynatın. İçine lahana, kuru fasulye, tereyağı, pul biber ve tuzu katıp 30 dakika pişirin. Tenceredeki suyun dörtte üçünü bir kaba alın. Lahanaları kaşıkla eze eze pişirin. Tamamen ezilince aldığınız suyu ilave edin. Üzerine mısır unu koyup sürekli karıştırarak 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
KURU SEBZE SOTESİ
Kuru kabak ve biberleri boylamasına bir parmak eninde doğrayın. Daha sonra ayrı kaplarda 15'er dakika haşlayıp süzün. Zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine kabak ve biberi ilave edin. 10 dakika karıştırarak sote edin ve servis tabağına alın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.