Karnabaharlı köfte
Sos için:
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, haşlanmış karnabahar, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi yoğurun. Küçük parçalar koparıp toplar hazırlayın, kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Salça ve suyu bir tavada kaynatın. Servis tabağına aldığınız sosun üzerine köfteleri yerleştirin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Pazılı kuru börek
İçi için:
Pazıyı ve soğanı kıyın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri de ilave edip harmanlayın. Çırpılmış yumurta ve yoğurdu da ekleyerek karıştırın. Su ve sıvı yağı karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın, sulu karışımla her tarafını ıslatın. Pazılı harcı üzerine yayın, büzdürerek katlayın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişirin.
Gülsuyu aromalı sütlaç
Pirinci, üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekeri, dövülmüş damla sakızını ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Koyulaşınca gülsuyunu da ekleyip bir kere karıştırın ve kaplara paylaştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.