Tırtıl kurabiye
MALZEMELER
PIRASALI OMLET
Pırasayı temizleyip çok ince kıydıktan sonra zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp kaşar peyniri ile labneyi ekleyerek tatlandırın. Yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını geniş bir tavada eritip yumurtalı karışımı dökün. Birkaç dakika sonra üzerine pırasalı karışımı yayın. Ay şeklinde ikiye katlayıp kısık ateşte, birkaç dakika daha pişirin.
MALZEMELER
PAZILI VE LORLU BÖREK
Doğranmış pazı, rendelenmiş soğan, lor peyniri, yumurta, yağ ve suyu karıştırın. Yufkaların iki tanesinin arasına sulu karışımdan sürün, fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine pazılı karışımı yayın. Kalan iki yufkayı da aynı şekilde sulu karışımda ıslatarak pazılı karışımın üzerine yayın. Kalan yağlı karışımı da yufkaların üzerine sürün. Fırında pişirin.
MALZEMELER
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.