Keşkül
Muhallebiyi yapmak için sütü tencereye dökün. İçine yumurta sarılarını, şekeri, nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp içine kıyılmış bademleri, Hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Keşkülü kaselere paylaştırıp iki saat buzdolabında bekletin. Üzerini ayıklanmış nar taneleri ve kuru yemişlerle süsleyerek servis yapın.
Ayvalı kuzu kapama
Etleri 10 dakika kadar pişirin. İçine tarçın kabuğu, karanfil, kabuklarıyla dilimlenmiş ayva ve arpacık soğanları ilave ederek suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Suyunu çok bırakmadıysa bir su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Baharatlarla tatlandırıp servis yapın.
Kıymalı börek
Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Kıyma ve rendelenmiş soğanları iyice kavurun. Üzerine doğranmış sivri biber, domates ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. İç malzemeyi yufkaların içlerine paylaştırıp muska şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın ya da 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.