Fındıklı tatlı
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
ETLİ AYVA DOLMASI
Eti rengi dönünceye kadar kızartın. İçine irice doğranmış soğanları, üzümü, tarçını ve baharatları ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup bir saat kısık ateşte pişmeye bırakın. Tereyağını bir tencerede eritin, üzerine salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyip beş dakika pişirin. Ayvaların içlerini oyun ve içine etli harcı doldurun. Salçalı sosun bulunduğu tencereye dizin, 40 dakika pişirin.
MALZEMELER
SEBZE ÇORBASI
Soğan, patates, havuç ve kırmızı biberi doğrayın, sıvı yağda üç-dört dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip pişirin. Tereyağını eritip unu ilave edin, çırpma teli ile karıştırarak iki dakika kavurun. Soğuk et suyunu döküp karıştırın. Pişirdiğiniz sebzeleri suyu ile birlikte tencereye dökün. Tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.