Havuçlu Brüksel lahanası
MALZEMELER
AYVALI MUHALLEBİ
Unu tereyağında kavurun, sütü ekleyip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip 10 dakika çırpın. Ayvaları karanfille az suda haşlayın, üzerine bal gezdirip fırında 15 dakika pişirin. Muhallebiyi kaselere paylaştırın, üzerine soğuyan ayvaları yerleştirin.
MALZEMELER
KARALAHANA ÇORBASI
Kuru fasulye ve mısır yarmasını altı saat suda bekletin. Süzmeden tencereye koyun. Biraz su ekleyerek pişmeye bırakın. Balkabağını haşlayıp suyunu süzün ve ezin. Karalahanayı ince doğrayın ve fasulyeli mısırın üzerine koyun. Balkabağını da ekleyip lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Kızdırılmış pul biber ekleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.