Zeytinli biberli çörek
Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun, unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Patatesi ezin, rendelenmiş peynir, çekirdekler
MALZEMELER
İçi için:
MİLFÖY DİLBERDUDAĞI
Cevizi, çiğ bademi ve inciri mutfak robotunda kıyın. İçine şekeri ekleyip macun kıvamında bir iç hazırlayın. Milföy hamurlarından yuvarlaklar kesin. İç harcı hamurların bir tarafına koyun, yarım ay şeklinde kapatıp tepsiye dizin. Fırında 20 dakika pişirin. Su ve şekeri üç dakika kaynatın, fırından çıkan tatlının üzerine gezdirip soğumaya bırakın.
MALZEMELER
Şerbeti için:
TAVUKLU ÇÖKERTME
Patatesleri kibrit çöpü gibi doğrayıp kızartın. Tavuk etlerini ızgarada pişirin. Tereyağı ve salçayı bir tavada pişirin, üzerine suyu ekleyip beş dakika kaynatın. Lavaş ekmeğini servis tabağına alın, üzerine tavukları, en üste patatesleri koyun. Salçalı yağ ve yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.