Yoğurtlu irmik köftesi
MALZEMELER
ELMA TATLISI
Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Limon suyu, tarçın ve suyu tencereye alın. Elmaları da tencereye koyun. Beş dakika kaynatıp toz şekeri koyun. 10 dakika daha kaynatın. Daha sonra dilimleyin. Krem şanti ve dövülmüş fıstıkla servis yapın.
MALZEMELER
SÜSLEMEK İÇİN:
FINDIKLI KURABİYE
Unu eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Margarini, nişastayı, pudraşe kerini, vanilyayı ve dövülmüş fındığı ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerlerine pudra şekeri ve kakao karışımı ekleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.