Ceviz soslu köfte
Bulgurun üzerine sıcak suyu döküp 15 dakika bekletin, suyunu dökün. Sos için verilen malzemeleri robottan geçirin. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatları yoğurun, dilediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Köfteleri az yağlı tavada kızartın. Üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
Kadayıf dolması
Şerbeti için:
Şeker
ve suyu kaynatın, limon suyunu sıkıp bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfları açın. Bir el büyüklüğünde olacak şekilde hazırlayın. Bir köşesine kıyılmış cevizi dizip sıkı sıkı sarın. Çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete atın.
Ekmek dolması
Baget ekmeğini ortadan ikiye bölün. Bir kaşığın sapı ile iç kısmını kenarlarına iterek ekmeğin ortasını açın. Domatesi, salatalığı, kaşar peynirini ve beyaz peyniri küp küp doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırıp ekmeğin içine doldurun. Pastırmaları da malzemenin üzerine dizin. Ekmek dolmasını dilimleyerek servis tabağına alın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.