Tavuklu ıspanak salatası
Tavuk etini haşlayıp didikleyin. Ispanak yapraklarını bol suda yıkayıp süzün. İrice doğrayıp yarısını servis kabına koyun. Rendelenmiş havuç ve tavuğu dövülmüş sarımsak ve yoğurtla karıştırın, ıspanakların üzerine koyun. Kalan ıspanak yapraklarını da ekleyip harmanlayın. Zeytinyağı ve limonu karıştırıp salatanın üzerine dökün.
Hurmalı tel kadayıf
Şerbeti için:
Şeker
ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Hurmaları iri doğrayın. Kadayıfı avucunuzda ufalayın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Ortasına bir iki parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. Fırında pişirip soğuk şerbeti dökün.
Vişneli ekmek tatlısı
Ekmekleri kızartıp ufalayın. Yumurta, toz şeker ve sıvı yağı çırpın, limon kabuğu rendesi ve sütü ilave edip karıştırın. En son ufalanmış ekmeği ve vişneleri ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın kabına döküp 200 derecede pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.