Pancarlı salata
MALZEMELER
PORTAKALLI İRMİK TATLISI
Sütü kaynatın. Toz şeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp 10 dakika pişirin. Ateşten alıp kuş üzümü, badem ve yumurtaları ekleyip çırpın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Portakalları dilimleyip servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Eritilmiş çikolatayla süsleyin.
MALZEMELER
PIRASALI TAVUK DOLMASI
İnce kıyılmış pırasaları tereyağında soteleyin, rendelenmiş patatesi de ekleyip pişirmeye devem edin. Üzerine unu ve sütü ilave edin, koyulaşınca ocaktan alın. İnce dövülmüş tavuk göğüs etlerini baharatla ovun, üzerine pırasalı harcı koyup rulo şeklinde sarın. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.