Kuruyemiş lokumu
Cevizi kırın. Kuru inciri yıkayıp sap kısmını kesin. Kuru eriğin çekirdeğini temizleyin. Parçalara ayrılmış ceviz, kuru incir, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümü robotta kıyın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük toplar yapın. Topların bir kısmını Hindistan cevizine, bir kısmını Antep fıstığına bulayarak servis yapın.
Turşu yahnisi
Turşuyu irice doğrayıp yıkayın ve süzün. Eti tereyağında suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Doğranmış soğan, jülyen doğranmış havuç, kırmızı biber ve salçayı ekleyin. Bir-iki dakika kavurup turşuyu ekleyin. Çentilmiş sarımsak, pul biber ve şekeri ilave edin. Ağır ateşte 40 dakika pişirdikten sonra bulguru ekleyin. Etler ve lahanalar iyice pişene kadar 10-15 dakika daha ocakta tutun.
Çikolatalı sütlaç
Pirinci, üzerini geçecek kadar suda 15 dakika haşlayın. Üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Bir kabın içinde pirinç ununu ve kakaoyu karıştırıp çok az suyla açın. Karışımı tenceredeki kaynayan sütün içine döküp karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alın. İçine rendelenmiş çikolata ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın, soğuk olarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.