Kaşarlı biftek
Etlere tuz ve karabiber serpin. Her dilimin üzerine çemen sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Hazırladığınız etleri rulo yapın ve kürdanla tutturun. Tereyağını eritip ruloları arkalı önlü kızartın. Etler suyunu çekince üzerine sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika orta ateşte pişmeye bırakın.
Humuslu tost
Ekmekleri bulamak için:
Nohutu haşlayıp suyuyla birlikte robottan geçirin. Üzerine diğer malzemeleri ilave edip robottan çekerek humusu hazırlayın ve ekmeklerin yarısının üzerine sürün. Diğer ekmek dilimlerini üzerlerine kapatıp tost hazırlayın. Yumurta ve sütü çırpın. Hazırladığınız ekmekleri önce bu karışıma daha sonra susama bulayıp kızartın.
Pastırmalı börek
Tereyağını eritin ve üzerine un serpip kavurun. Sütü ilave edip beşameli yapın. Üzerine ezilmiş patlıcanları, pastırmaları ve rende kaşar peyniri ekleyin. Su ve sıvı yağı karıştırın. Yufkaların bu karışımla ıslatıp büyük üçgenler halinde kesin. Geniş kısmına iç malzemeyi koyun ve rulo yapın. Yağlanmış tepsiye dizip fırında 30 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.