Kuzu etli ıspanak kökü
Yemeklik doğranmış soğan ve etleri, etler suyunu çekip bırakana kadar tereyağında kavurun ve üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin. Etler iyice pişince tencerenin ortasına toplayın ve etrafına ıspanak köklerini dizin. Karabiber ve tuz ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirin. Yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpıp yemeğin üzerine gezdirin. Beş dakika daha pişirin.
Fıstıklı kolay baklava
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Yufkaları tepsi ebadında kesin. Tereyağını eritin. Fıstıkları robottan geçirip toz şekeri ekleyin. Tepsiyi yağlayıp kenarlardan çıkan yufkaları yayın. Aralarına nişasta ile fıstık serpip tereyağı gezdirerek yufkaları üst üste döşeyin. Baklavayı dilimleyip üzerine kalan sıcak tereyağını dökün. 200 derece fırında pişirin. Fırından alıp üzerine soğumuş şerbeti dökün.
Reçelli muffin
Eritilmiş yağ, yumurta ve şekeri çırpın. Kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. En son sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Harcı yağlanmış kek kalıbına boşaltın ve 175 derecedeki fırında 45 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız kekin üzerine dilediğiniz reçeli sulandırıp sürün. Servis tabağına alarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.