Pazılı ve mantarlı börek
Pazının yapraklarını iyice yıkadıktan sonra kıyın. Dilimlenmiş mantarları tereyağında üç dakika soteleyip yemeklik doğranmış soğan ve pazıyı katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Yufkaları, aralarına zeytinyağı sürerek üst üste yerleştirin. Soğumuş iç malzemeyi yufkanın bir ucuna boydan boya yayın ve kenarlarını içe doğru katlayıp rulo yapın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Susamlı kurabiye
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistan cevizi ve unu ekleyip yoğurun. Kabartma tozu ekleyip hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan yuvarlaklar yapın ve önce yumurta akına, sonra da susama bulayarak tepsiye dizin. Fırında 20 dakika pişirin.
Hamsili dolma
Hamsileri az suda beş dakika haşlayın. Derin bir kapta haşlanmış patatesi ezin. İçine mayonez, ince kıyılmış taze soğan, çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytin, mısır, hamsi ve doğranmış göbek salatayı ekleyip harmanlayın. Bu karışımı içleri boşaltılmış domateslerin içlerine doldurup servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.