Kuzu tandır
MALZEMELER
YUFKALI KADAYIF SARMASI
Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Ocaktan alınca limon suyunu ilave edin. Kadayıfı elinizle didikleyin. Zeytinyağı ve tereyağı koyarak yoğurun. Bir adet yufkayı düz zemine yayın. Üzerine kadayıfın yarısını yayın, dövülmüş cevizi ekleyin. Rulo biçiminde sarın. Bıçakla dilim dilim keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. 190 derecelik fırında kızartın. Üzerine soğumuş şerbeti dökün.
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
TUZLU KEK
Yumurta, yoğurt ve yağı çırpın. İçine bir çay bardağı su ekleyip çırpmaya devam edin. İçine unu, kıyılmış yeşillikleri, rendelenmiş peynirleri ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ekleyin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.