Kuru domates salatası
MALZEMELER
SÜTLÜ KUZU GERDAN
Gerdanları bir fırın kabına alın. Üzerine süt, sıvı yağ, soğan, tane biber, kekik ve tuzu ilave edin. Kabı alüminyum folyo ile kapatıp buzdolabında bir saat bekletip 250 derece fırında üzeri kapalı olarak 45 dakika pişirin. Bademleri iki-üç dakika haşlayıp kabuklarını soyun ve tavada kavurun. Dolmalık fıstıkları da aynı şekilde kavurun. Etler piştikten sonra servis tabağına alın, kavrulmuş badem ve fıstıkları serpip servis yapın.
MALZEMELER
KATMER BÖREK
İnce kıyılmış taze soğan, haşlanıp ezilmiş patates, yumurta akı, peynir ve baharatları karıştırın. Su, süt ve yağı çırpın. İki adet yufkayı, aralarına sütlü karışımdan sürerek üst üste koyun. İç malzemeyi ortasına şerit halinde koyup, rulo şeklinde sarıp tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin. Servis tabağına dizerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.