Kıymalı pırasa
MALZEMELER
KAFES BÖREĞİ
Küp doğranmış margarin, yoğurt, karbonat ve aldığı kadar unu iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde bir parçayı ayırıp yağlanmış yuvarlak bir kalıba yayın. Peynir ve maydanozu hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan ince şeritler yaparak hamurun üzerine kafes biçiminde yerleştirin. Sütle yumurta sarısını çırpıp üzerine sürün. Fırında pişirin.
MALZEMELER
PASTIRMALI TAVUK SOTE
Dövülmüş sarımsak ve kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini kavurun, rendelenmiş soğanı ilave edin, beş dakika kadar karıştırarak pişirin. Doğranmış sivri biberleri de ilave edip etler iyice pişinceye kadar pişirin. İri parçalara ayrılmış pastırmayı ekleyip iki dakika kadar kavurun. Servis tabağına alarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.