Cevizli tartölet
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
PİRİNÇLİ ÇORBA
Kabak ve patatesleri küp biçiminde doğrayın. Tencerede tereyağını eritip suyu ilave edin. Tuz, karabiber ve pirinci de ekleyip beş dakika kadar pişirin. Kabak ve patatesleri ilave edin. 15 dakika orta ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca, küp biçiminde doğranmış domatesleri tencereye koyun. İnce kıyılmış soğan, nane ve maydanozu ekleyip beş dakika daha kaynatın.
MALZEMELER
NAR SULU MUHALLEBİ
Bir tencereye nişasta ve suyu koyun, sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Dikdörtgen bir kabın içine döküp soğumaya bırakın. Soğuyunca kare şeklinde kesip üzerine bolca pudra şekeri serperek kaplara bölüştürün. Şerbeti hazırlamak için, kızılcık reçelini nar suyuyla sulandırıp süzün ve muhallebinin üzerine dökün. Servis yaparken de gül suyu döküp ikram edin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.