Kapuska
Doğranmış soğanı ve kıymayı yağda kavurup suyunu çekene dek pişirin. Ardından salça, tuz, karabiber, pul biber ve suyu katıp karıştırın. Su kaynadıktan sonra kıyılmış lahanaları ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
Çikolatalı lokum
İçi için:
Tereyağı ve toz şekeri çırpın. Süt, un, instant maya ve tuzla hamur yapın ve 20 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta açın. Üzerine sırasıyla reçel, toz şeker, dövülmüş fındık, mısır gevreği ve rendelenmiş çikolata serpin. Uzun şeritler kesin, rulo yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Her rulonun üzerine bir parça tereyağı koyup 190 derece fırında pişirin.
Domatesli pilav
Kuru domatesleri zeytinyağına koyup bekletin. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun, içine doğranmış sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Bulguru ve suyu ilave edin. Suyunu biraz çekince az haşlanmış nohutları ve kuru domatesleri ekleyip 15 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.