Mısır patlaklı kurabiye
Yumurta akı, şeker ve sıvı yağı karıştırın. Üzerine patlamış mısır ve unu koyup harmanlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşıkla koyup 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
Sarımsaklı levrek
Balığın kılçıklarını çıkarıp dört parçaya ayırın. Bir tencereye balık kafasını, kılçıkları, suyu ve bir tutam tuzu koyarak kaynatın, soğuduktan sonra süzün. Jülyen doğranmış biberleri yağda soteleyin. Kıyılmış sarımsak ve maydanozu ekleyip, iki dakika daha soteleyin. Balıkları sebzelerin üzerine yerleştirin. Baharatları ve balık suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Makarnalı semizotu
Tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayan suya makarna ve tuz koyup karıştırın. Yaklaşık 15 dakika haşlayıp süzün. Bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine peyniri ve taze soğanı koyup biraz soteleyin. Üzerine süzülmüş makarnayı da koyup karıştırın. Semizotunu yıkayıp irice doğrayın ve rendelenmiş yeşil elma ile karıştırın, makarnanın üzerine ekleyerek harmanlayın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.